Първоначално публикувано от RPWWD
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
159 vs S60 vs A4
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от shuffle_style Покажи съобщениеЗдравейте,
предстои ми покупка на нов (употребяван) автомобил. Засега съм се ориентирал към тези 3 модела: Volvo S60 и Alfa Romeo 159, Audi A4. От години - 05-06-07. Горе долу какво можете да ме посъветвате за Алфата, какви са нейните предимства и недостатъци пред останалите. Не съм се ориентирал още за двигатели, с изключение на S60, там май ще гледам D5. Склонен съм купя дизел, но предвид годишния ми пробег, бензинът също е вариант. Предвид класа на автомобилите ми се ще да е нещо 130+ коня. Досега съм карал Volvo V40 2.0T - 1998, от което съм много доволен. След 8 години вярна служба ще го смяня с някой малко по-голям седан
Мерси предварително
Споредено со сегашната ми 159ка, Аудиотo ми трошеше помалку, посебно градска, багажникот на 159 е малку помал, ама мене повече ме нервира шо отворо му е мн. малечок па неможеш да ставиш внатре нешто поголемо (еднаш се тека зафрканах кога бех во Грција во ИКЕА..) Друго нешто шо ми се харесваше кај Аудито е жабката за кафе - сок која ми недостига многу.
Ас лично се оделих од Аудито А4(Б6), зашо тука (во Скопје) ги одима како порано шо ни беа Yugo-то и Заставата со други думи на секој ќош беа паркирани.
Алфата е многу поубава, возењето во неа е направо задоволство..просто кажано уживам да си ја воза. Не е нешто побрза од Аудито, веројатно зашо е потешка, максималната брзина и е поголема од на Аудито. Харесвам си много 6та брзина која е измислена за долги релации и автопати. Од позади е потесна од Аудито (тека вика жена ми с детето)
Подршката ти е тука некаде, немах многу расходи на Аудиото (освен дебиметаро), надевам се дека ше немам и на Алфата.
Алфа Ромео 159 е ретка кола просто е задоволство кога ше ја видиш...Кај нас викаа „Сите сака да ја имаа, ама никој не ја купува„.
Поздрав и се надевам дека ше одбереш вистинската кола за тебе. Најбитно е да ја најдеш некоја највеќе зачувана и одржувана како шо треба, независно која марка ше е.Last edited by simich; d.m.y г., 16:58.AR 145 1.4TS ex
AR 159 JTDm ex
AR 145 QV
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениеКато подръжка едва ли ще стъпи евтино пък и като цена да я купиш мисля че цената и е като на другите 2 модела даже волвото е евтинко защото е по старо.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
Comment